Het aspergeseizoen is begonnen! Ieder jaar kunnen we weer van die heerlijke asperges genieten vanaf begin april tot eind juni. We kunnen allemaal de klassieke asperges koken en serveren met ham of zalm, maar er zijn ook genoeg andere heerlijke vegetarische variaties.
Asperges met fetakaas en pasta
Wat dacht je van een heerlijke romige pasta met asperges en fetakaas?
Je hebt hier voor nodig:
- 500 gram asperges
- 300 gram pasta
- 1 blok feta kaas
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 75ml room
- 50 gram walnoten
- Verse dille of peterselie
Hoe bereid je het?
Begin met het koken van de pasta, volg hiervoor de instructies op de verpakking.
Schil vervolgens de asperges en snijd de onderkant eraf.
Gebruik een dunschiller om slierten te maken van de asperges.
Verwijder de pasta uit het water als het klaar is en dit water wordt gebruikte om de asperges te koken, doe dit 3 á 4 minuten.
Snijd de fetakaas in plakjes en grill die 4 minuten in een koekenpan. Verwarm vervolgens nog een koekenpan waar je de walnoten een paar minuten op roostert.
Verwarm nu een sauspan met wat olijfolie, hier voeg je vervolgens de room en evenveel water aan toe, samen met de knoflook. Laat dit even koken to het wat dikker is en voeg vervolgens de asperges walnoten en pasta hieraan toe.
Serveer met wat rucola en de gegrilde fetakaas.
Roze asperge met blauwe kaas
Dit kleurrijke gerecht is een heerlijke twist, ideaal als lunch gerecht.
Wat heb je hiervoor nodig?
- 1 middelgrote rode bier
- 500 gram gewassen en geschilde witte asperges
- 50 gram blauwe kaas
- 300 ml bietensap uit de verpakking van de biet
- Tijm
- 125ml slagroom
- Stokbrood
Hoe bereid je het?
Breng allereerst de bietensap samen met evenveel water aan de kook, laat hierin de asperges koken, op laag vuur met deksel. Laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.
Verwarm in een andere pan de slagroom ook op een laag vuurtje en voeg hier de tijm en blauwe kaas aan toe, roer dit af en toe door terwijl je de rode biet fijn snijd.
Haal de takjes tijm uit de saus en voeg er nog wat peper aan toe.
Verdeel alles over 2 borden, garneer dit met de resterende tijm en serveer met stokbrood.