Het is weer zomer dus ideaal weer om eens lekker te borrelen. Lekker in het zonnetje met een paar vrienden genieten van een heerlijke versnapering. De vraag is alleen: wat leg je op je borrelplankje? Om je even uit de droom te helpen, een perfect borrelplankje bestaat niet. Iedereen heeft een andere smaak en je kan eindeloos variëren. Toch hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet.
Kaas
Kaas is toch eigenlijk wel een onmisbaar element als je voor een koud borrelplankje kiest. Kaas is makkelijk te combineren en lekker om te eten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Franse kaas of juist voor lekker Hollands gaan. Het maakt niet uit wat je serveert zolang de smaken maar bij elkaar passen. Een kaas moet ook een beetje op kamertemperatuur zijn dus zorg dat je de kaas niet te veel in de zon zet. Maak ook verschil tussen milde en pittige kaas. De een vind namelijk een zachte milde kaas als brie heel lekker en de ander heeft graag de pittige smaak van gorgonzola.
Vlees
Er zijn enorm veel soorten vlees die je op een borrelplankje kan leggen. Maar ook hier is variatie van groot belang. Heb je en hele vette worst? Zet daar dan een droge worst tegenover. Naast de worst of ham kan je ook paté serveren met wat toastjes. Je kan ook kiezen voor een plankje met een thema. Als je bijvoorbeeld voor de Franse kaas hebt gekozen dan is het leuk om deze te combineren met Franse droge worsten.
Sides
Als sides kan je kiezen voor een lekker stukje brood of wat groente of fruit. Groente of fruit kunnen de zware smaken van kaas of wordt uitbalanceren en zorgen voor een lekkere verfrissing. Je kan het ook combineren met de producten die op de plank liggen. Denk bijvoorbeeld aan ham met meloen. Voor brood kan je natuurlijk kiezen voor een stokbrood. Vooral als je voor het Franse thema gaat. Echter kan je ook kiezen voor knoflookbrood of goed gevuld notenbrood. Brood kan wel best vullend zijn, je kan daarom ook kiezen voor crackers, kaas- of soepstengels.