Pijnvrij scheiden, dat is misschien de ideale wereld, maar is dat wel realistisch? Wellicht is dat een illusie. Toch kun je scheiden wel zo pijnvrij mogelijk maken. Dat betekent niet om de moeilijke onderwerpen te omzeilen en de kop in het zand te steken. Hoe dan wel? Dat lees je hier
Eerst de emotionele zaken of toch eerst de praktische zaken
Dat is een hele moeilijke. Vaak is een scheiding verre van keuze van twee personen. Iemand die diepe pijn ervaart en er mee omgaat door er doorheen te gaan, zal graag eerst aandacht besteden aan de emotionele afwikkeling.
Vaak zie je dat diegene die al bewust of onbewust al de koffers aan het pakken was, verder wil. Die persoon kan de neiging hebben om eerst de praktische dingen te willen regelen. Wel, om er vervolgens achter te komen dat de emoties dan pas loskomen. Dan kun je er ook zomaar nog eens achter komen dat je spijt hebt of toch niet, maar echt weten?
Wat heeft nu de voorkeur? Dat hangt er wellicht vanaf aan wie jij het vraagt. Het is alleen fijn als jij en jouw toekomstige ex daar hetzelfde in staan.
Mediator voor het scheiden
Vaak helpt een mediator om te kijken of er nog een weg terug is. Een weg waarin je elkaar misschien wel opnieuw kunt vinden. Wat minder bekend is, dat een mediator kan helpen om op een zo goed mogelijke manier te scheiden.
Wanneer kies je daarvoor? Als je behoefte hebt aan een meer neutrale partij. Ook als je beide er oprecht zo goed mogelijk uit wil komen zonder een ander onnodig (verder) pijn te doen, is een mediator handig. Daarnaast is er met name als er ook nog kinderen zijn, er alles aangelegen om toch een weg te vinden. Samen, maar dan als ouders en ex-partners.
Genoeg redenen dus, om iemand te hebben die bemiddelt in deze situatie die sowieso al niet vrij van pijn is. Het is geen garantie natuurlijk, maar het is absoluut de moeite waard. Er vanuit gaande dat de meeste mensen deugen, is het toch aan beide partijen gelegen, om er ook in slechte tijden het beste van te maken. In het ergste geval kunt u natuurlijk altijd nog een advocaat inschakelen. Is dat het geval? Lees dan ook het artikel over wat een advocaat nu precies doet.