Je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. De plek waar je met je vrienden bent maar je wel serieus bezig moet zijn. We hebben het natuurlijk over school. Maar waarom vinden leerlingen school nu zo vervelend? Misschien hebben ze een docent die streng is, een rooster met veel uren of een vakkenpakket waar ze moeite mee hebben. Vooral dat laatste is vaak reden voor studenten om met tegenzin naar school te komen. Wanneer je problemen of moeite hebt met een vak is dit natuurlijk vervelend, maar niet het einde van de wereld. Iedereen heeft het wel eens lastig met een vak. Feit is dat dit al jarenlang voorkomt. De ouders van jouw ouders hebben waarschijnlijk moeite gehad met een aantal vakken.
Verbeter je punten
Wanneer je denkt aan moeilijke vakken komen natuurkunde, latijn en biologie vaak als eerste naar boven. Het zal je verbazen hoeveel studenten moeite hebben met onze eigen taal. Dit heeft meestal niets te maken met lezen en begrijpen, maar wel vaak met spelling en werkwoordsvormen. Het is nu eenmaal zo dat Nederlands een moeilijke taal is om te leren, ook al is het je moedertaal. Herken jij jezelf hierin? Dan kun je bijles Nederlands overwegen. Vaak heeft moeite met een vak te maken met een aantal verschillende factoren. Het kan bijvoorbeeld liggen aan een stuk concentratie en een stuk persoonlijke aandacht. Vaak is dit laatste van groot belang voor een jonge student. Door de overvolle klaslokalen kunnen leraren dit niet altijd aan je verschaffen.
Persoonlijke aandacht
Ben je opzoek naar een iemand die jou kan helpen met je schoolproblemen en vragen? Dan kun je altijd terecht. Dit is een netwerksite die leerlingen met leerlingen verbindt. Je kunt je aanmelden om bijles te volgen in elk vak. Of dit nu Frans, scheikunde of Nederlands is. Door een handige zoekoptie op de website kun je door jouw woonplaats en niveau in te vullen gelinkt worden aan een bijlesdocent. Best ironisch, aangezien deze ‘docent’ een leerling is. Door op deze manier bijles te geven is het voor jou als leerling makkelijk om naar een andere leerling te luisteren en deze ook vragen te stellen. Zo krijg je ook de persoonlijke aandacht die je verdiend.