Bij de islam wordt dit halal geneoemd. Bij het Jodendom noemt men dit Koosjer, maar wat zijn de verschillen tussen deze twee?
De scheiding van vlees en zuivel
Binnen het Jodendom moeten zuivel en vlees gescheiden blijven tot de maaltijd. Ook moeten voor elke soort voedsel aparte pannen, messen en lepels worden gebruikt. Binnen de Islam is alcohol nadrukkelijk verboden. Er mag dus geen alcohol geconsumeerd worden maar ook niet gebruikt worden voor het maken van maaltijden. Alcohol is binnen de Islam dus niet halal. Bij Het jodendom ligt dit anders. Alcohol wordt namelijk binnen het jodendom gezien als koosjer, en wordt daardoor vaker genuttigd. Zo speelt bij religieze ceremonies wijn een grote rol.
Vlees slachten
Voor beide stromingen is vlees erg belangrijk en heeft daardoor bepaalde regels. Binnen het Jodendom moet een dier geslacht worden door een Joodse slager. BIj de Islam is dat niet van belang. Zij willen juist dat een dier op de juiste manier wordt geslacht. Zij willen namelijk dat de keel van het dier door gesneden wordt om zo het bloed eruit te laten lopen. Binnen het jodendom is hetzelfde van toepassing. Ten slotte, mag het dier ook niet verdoofd zijn en moet het volledig gezond zijn voor het wordt omgebracht. Is dit niet het geval? Dan mag het dier niet halal of koosjer worden gemaakt. Tegenwoordig is binnen de politiek vaker een discussie gaande over dit onderwerp. Zo twijfelen sommige politici aan deze slachtwijze. Zij vinden het steeds meer lijken op dierenmishandeling.